Mushi-shi’ye 2. sezon geliyor!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

news_large_mushishi2_key02

 

news_large_mushishi2_key01Selamlar!

Bu hafta sonu Mushi-shi’nin mangasından uyarlama ile yapılan 1 saatlik bir special bölümü yayınlanmıştı ( bizim tarafımızdan çevirildi. ). Bu bölümün sonunda Nisan 2014’de devam edecek diye bir not ile serinin 2. sezonunun geleceği de açıklanmış oldu. Yeni sezon Mushi-shi Zoku Shou olarak geçiyor. Orjinal mangası 1995 yılında yayınlanmaya başladı ve 2008 de bitti. Mushi-shi ( 蟲師 ) ‘nin animeleştirilmesi ise 2005 yılında 26 bölümlük bir anime olarak gerçekleşti. Aslına bakarsanız yeni bir sezon olacağı hiç beklenmeyen bir anime’ydi. Bu arada 1. sezonda çalışan ekipten bir çok kişinin 2. sezon için tekrar bir araya geleceğini bilmek de kalite olarak bir değişim olmayacağını düşündürüp, insanın içini rahatlatıyor.

Special için açtığım post’ta bunu duyurmuştum ama bunun için yeni bir post açmak istedim. Bu şekilde bir kez daha Mushi-shi’nin 2. sezonunu da çevireceğimizi duyurmuş olayım. Tarzı ve konunun işlenişi olarak herkese hitap etmeyecek bir anime olduğunu düşünsem de bu tarz youkai, ayakashi, hayalet konulu olan animeleri grubun bünyesine katmayı seviyorum. Special bölümünü izlediğinizde biraz Natsume’den farklı olduğunu göreceksiniz ama doğanın işlenişi, geçtiği dönem, ana karakter gerçekten çok hoşuma gidiyor. Anime olarak benim ÇOK sevdiğim bir anime’ydi. Natsume’nin ilk iki sezonu tamamlandığında Mushi-shi’nin de 1. sezonunu çevirmeye başlayacağımı zaten duyurmuştum. Tabiki çok ileri yapabileceğim bir proje olduğunu söyleyebilirim ( hızımı göz önünde bulundurursak xD ). Grubu takip edenlerin de zaten bu tarz animeleri görmeyi seven kişiler olduğunu düşündüğüm için beğeneceğinizden eminim diyebilirim :)

Kaynak: Animenewsnetwork

Herkese iyi bir pazar günü ve güzel bir hafta dilerim ^_^

10 thoughts on “Mushi-shi’ye 2. sezon geliyor!”

  1. Valla ne diyim. Mushishi’nin ilk sezonunu da çevirdiğini düşüneceksek güzel bir haber. Benim de heyecanla beklediğim animelerden kesinlikle. :)

    1. Nerde….. Benimde en büyük hayalim anime firmalarından direk “Trsub’lı” olarak satışı yapılsa :D Ne de olsa bu işi gönüllü yapıyorsunuz. Ayıp ettim anlaşılan :(

    2. Yok ya ayıp değil xD Bende öyle dua ediyorum bazı durumlarda ama bize çevirecek bir şey kalmazdı o zaman xD

  2. Güzel haber : ) gerçi ilk sezonu izlemedim, 2. sezonu gelmeden izleyeyim artık :D şimdiden hayırlı olsun, kolay gelsin. ^_^

    1. Teşekkürler, kimse Mushi-shi izlememiş mi ya? :D Memnun kalacağını düşünüyorum :)

  3. :)))işte bu biliyordum ova çıkın çıkmazın 2.sezon işte bu be, ovayı izleyen herkesin kesin özleyeceğini biliyordum, hatırlanmasada ansızın karşınıza çıktığından bir hasret içinizi kaplar ye işte bu anime o tarz bir anime yeri ayrıdır. ova çevirinizi beklesemde 2. sezon için henüz beklemek erken ama çevrileceğini bilmek ayrı bir güzellik. Bir natsume kaldı onunda yeni sezonu çıkması kesin olması gerekir aslında oda bir one piece bir bleach bir naruto kadar devam edilesi bir seridir, gerçi şuan uzun soluklu serilerden sadece One Piece’i takip ediyorum o da manga üzeri animesini takip edemiyorum en azından 2TB’lık ekstra bir hardisk alabilene kadar bıraktım.

    1. Mushi-shi gerçekten bir çok yönden Natsume’ye benziyor ama ayrıca kendi özgü bir tarzı da var. Natsume için yeni sezonu sanırım seneye filan gelir diye düşünüyorum bakalım :)

Leave a Reply